esmaspäev, 16. märts 2020

Neljapäev



12.03 külastasime taas ühte kooli (OSZ Körperpflege) mis õpetas kosmeetikuid, juuksureid, hambatehnikuid, basseini hooldjaid. Kool ei ole suur, seal õppis umbes 300 õpilast ja need ka enamus töökohapõhises õppes. _Saksamaal ei tohi juuksur pakkuda teenust, kui tal puudub vastav tunnistus ja seega saadavad salongid inimesi õppima ja maksavad koolile selle eest ise. Kosmeetiku teenust pakkuv turg on aga piirangute vaba.

Juba selle päeva hommikul saime teada, et õpilaste praktika jätkub vaid nende enda vastutusel. Selleks, et antud olukorda õpilastele selgitada otsustasime teha erakorralise koosoleku kell 15.00 Berlink kontoris.  Peale kooli külastuse lõppu, kui sõitsime linna, et mõnuleda kaks tundi päikese käes, hea kov tassis, saime aga õpilastelt telefonikõne, et üks meie juuksuri eriala õpilane on metroos kukkunud ja jalg valutab......õpilane ootab meid Berlinki kontoris. Sinna jõudes tegime Kadriga otsuse, et lähme õpilasega haiglasse, et kontrollida kas hüppeliiges on lihtsalt välja väänatud või katki. Niipalju siis meie mõnulemisest.... see jäi ainult meie mees kolleegide lõbuks;).

Õnneks selgus haiglas, et tegemist on vaid väänamisega ja õpilase jalg sai toe, seega tema jaoks oli sellel perioodil praktika lõppenud, ennem kui oli alanud, sest õnnetus juhtus praktikakohta minekul.

Õpilaste koosolekul rääkisime tekkinud olukorras, mis on võimalused ja ohud ning palusime neil otustada mis saab edasi. Õpilastel oli palju erinevaid küsimusi mida me juba ennetasime ja täpsustasime projektimeeskonnalt üle.
Koosoleku lõpus oli vaid üks õpilane kes soovis jääda Saksamaale praktikale. palusime tal ka veel enda juuresolekul emale helistada ja saime kinnitust, et vanemad on teadlikud ja õpilane jääb.

Oli ikka seiklusrohke päev..... ja väsitav ka;).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Viimane hommik ja kojusõit!

Ja ongi käes viimane päev.... pühapäeva hommik. Meie buss tuleb meile järgi 12.30. Otsustame veel hotelli ümbruses väikese jalutuskäigu teha...